Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

20 شهریور 1307، بانک ملی ایران که از هفدهم شهریور شروع به کار کرده بود امروز رسما توسط رضاشاه و هیات دولت افتتاح شد. سرمایه اولیه بانک دو میلیون تومان تعیین شد که چهل درصد آن به صورت نقدی پرداخت شده بود. اداره امور بانک برعهده کارشناسان آلمانی که جمعا 25 نفر بودند قرار گرفت. دکتر لیندبلات رییس و اتوفوگل معاون بانک شدند. همچنین مقرر شد که از این روز تمام حساب ‌های جاری، وجوه عمومی و اعتبارات وزارتخانه، دوایر دولتی و کلیه عایدات دولت از بانک شاهی به بانک جدیدالتاسیس منتقل شود، حساب شماره (یک) بانک نیز به نام رضاشاه پهلوی شد. ضمن اینکه ریاست هیات ناظران بانک ملی به بهاءالملک قره گوزلو با نیابت نیرالملک هدایت سپرده شد و منصور السلطنه عدل مدیرکل تهیه قوانین وزارت عدلیه با حفظ سمت مشاور حقوقی بانک شد.

20 شهریور 1330، دولت انگليس كشتي حامل دو هزار تن شكر را كه از انگلستان به مقصد ايران حمل مي شد، در ميانه راه متوقف و دستور بازگشت آن به بنادر انگليس را صادر كرد.

20 شهریور 1334، وزیر پست و تلگراف یکصد و هشتاد هزار تلفن از آلمان خرید.

20 شهریور 1351، کارخانه ماشین تبریز شروع به کار کرد.

20 شهریور 1353، روزنامه «اطلاعات» در این روز خبر داد که اولين نمايشگاه بين‌ المللي تهران در محل دائمي نمايشگاه‌ هاي بين ‌المللي ايران طي مراسم ويژه‌ اي افتتاح مي ‌شود. در اين نمايشگاه كه تا دوم مهرماه همان سال براي بازديد بازرگانان و عموم مردم دایر بود، 22 كشور جهان بيش از يك هزار ميليون ريال از صنايع سنگين و فرآورده ‌هاي صنعتي خود را به معرض تماشا گذاشتند.

20 شهریور 1357، جشن پنجاهمین سال تاسیس بانک ملی با حضور 120 نفر از روسای بانک ‌های مهم جهان برگزار شد.

20 شهریور 1372، به نوشته روزنامه «وال استريت ژورنال» دولت آمريكا موفق شد بانك جهاني را به عدم پرداخت وام به جمهوري اسلامي ايران متقاعد كند.

20 شهریور 1390، رییس‌کل بانک مرکزی با موضع‌ گیری رسمی در خصوص پرونده سه‌ هزار میلیارد تومانی سوءاستفاده بانکی اعلام کرد که در بهمن ماه سال گذشته نسبت به پرداخت تسهیلات به متهم اصلی پرونده هشدارهای لازم را به صورت کتبی خطاب به بانک مربوطه داده بود. اظهارات بهمنی یک روز پس از آن منتشر شد که مدیران بانک صادرات در واکنش به سخنان قائم مقام بانک مرکزی در خصوص آنکه در این زمینه خاص هشدار داده بودیم از مسوولان بانک مرکزی خواستند در صورت چنین اقدامی، آن را برای شفاف شدن ماجرا در اختیار رسانه ‌ها قرار دهند.

20 شهریور 1391، محمود بهمنی رییس‌کل بانک مرکزی در واکنش به افزایش قیمت سکه در بازار از احتمال اجرای دور دوم پیش‌فروش سکه خبر داد. 

20 شهریور 1392،  وزارت خارجه کانادا با ادامه سیاست ‌های خصمانه خود علیه ایران اخیرا اطلاعاتی را در مورد اموال و دارایی ‌های دولت ایران در این کشور منتشر کرد. این اطلاعات می ‌تواند به گروه‌ هایی که علیه دولت ایران در دادگا ه‌های کانادا شکایت کرده ‌اند و خواستار جبران خسارات ادعایی خود از اقدامات منتسب به ایران شده ‌اند، کمک کند.

20 شهریور 1393، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور از جمع‌آوری سالانه یک‌هزار میلیارد تومان جرایم رانندگی در کشور خبر داد.

20 شهریور 1395، مدیرعامل سازمان جمع‌ آوری و فروش اموال تملیکی ضمن اعلام توقف فروش کالاهای قاچاق، از فروش یک تریلیون و ۶۷ میلیارد ریال اموال منقول و غیرمنقول در پنج ماه نخست امسال خبر داد.

20 شهریور 1396، اعلام شد که لندن جذاب‌ ترین مرکز مالی در جهان باقی مانده و برگزیت تا کنون تاثیری بر جایگاه این شهر در حوزه جذب فاینانس نداشته است.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۶۵۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است

ایمان زنگنه، استاد دانشگاه و عضو انجمن اقتصاددانان کشور در خصوص بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی که در آن به سر می بریم و اینکه دولت به لحاظ منابع مالی در مضیقه است، اهمیت دارد که درآمدهای دولت تأمین شود تا بتواند به تعهداتش برای اداره کشور عمل کند.

وی ادامه داد: دولت همواره تلاش کرده است که خوراک را با قیمت مناسب در اختیار پتروشیمی ها قرار دهد. در حالی که پتروشیمی ها گاز را با قیمت یارانه ای در اختیار می گیرند، انتظار می رود که همراهی لازم را با دولت داشته باشند و تسویه بدهی خود را انجام دهند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی هلدینگ های بزرگ پتروشیمی نسبت به پرداخت بدهی گازی خود به دولت بی اعتنا هستند. این موضوع دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

زنگنه گفت: انجام تعهدات دولت از جمله پرداخت یارانه نقدی، یارانه نان و توسعه صنعت نفت در گروی تأمین درآمدهای دولت است. اگر دولت نتواند این درآمدها را در اختیار داشته باشد، با کسری بودجه مواجه می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه به معنای روی آوردن دولت به استقراض از بانک مرکزی است. تمامی این روندها در نهایت به ضرر مردم است. زیرا مردم عادی باید تورم را تحمل کنند. در حالی که پتروشیمی های بزرگ که گاز یارانه ای دریافت می کنند و محصولات شان را در بازارهای بین المللی به فروش می رسانند، حاضر نیستند بدهی گازی خود را بپردازند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: این اصلاً قابل قبول نیست که پتروشیمی ها به قیمت بالا بردن تورم و اعمال فشار بر مردم از دادن بدهی گازی خود به دولت اجتناب کنند.

زنگنه گفت: لازم است موضوع بدهی پتروشیمی ها به دولت به نحوی حل و فصل شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت، دولت نمی تواند به تعهداتش عمل کند و با کسری بودجه روبرو می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه دولت، فقط موضوع دولت نیست. اثرات آن بر تمام کشور خواهد بود و مردم از آن متضرر می شوند. دولت نگاه ویژه ای به صنعت پتروشیمی کشور دارد. به دلیل اینکه محصولات این بخش قابلیت تحریم پذیری کمتری دارد و صادراتش آسان است. در این شرایط، لازم است پتروشیمی ها نیز به تعهدات مالی شان به درستی عمل کنند و با دولت همراهی لازم را داشته باشند.

زنگنه تأکید کرد: شاید یکی از دلایلی که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت نمی کنند، این است که به لحاظ مدیریتی ضعف دارند و نمی توانند آنقدر سودآور باشند که به تعهداتشان عمل کنند. همچنین ممکن است شفاف نبودن مسائل مالی آنها شرایطی به وجود آورده است که هزینه هایشان بالا رفته و نمی توانند تعهداتشان را بپردازند. به هر ترتیب، نیاز است که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت کنند تا دولت نیز بتواند به وظایفش عمل کند.

روابط مالی دولت با پتروشیمی ها همواره مورد انتقادات بسیاری بوده است. برخی کارشناسان به ارائه گاز با قیمت کمینه به پتروشیمی ها انتقاد دارند. آن ها معتقدند، اگرچه دولت نهایت همکاری را با پتروشیمی ها دارد و به آن ها خدمات می دهد، این صنایع به وظایف خود در مقابل دولت، مردم و کشور عمل نمی کنند.

شاهد ادعای این دسته از کارشناسان، همین بدهی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت است. این صنایع با امتناع از تسویه بدهی گازی خود به دولت مشکل ساز شده اند. به نحوی که دولت برای انجام وظایفش با محدودیت مالی روبرو شده است.

به زعم کارشناسان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به این معناست که مشکلات ناشی از کم کاری هلدینگ های ثروتمند و بزرگ کشور در پرداخت بدهی هایشان به دولت بر دوش مردم گذاشته است.

به زعم آنان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به منزله دامن زدن به کسری بودجه دولت است که استقراض از بانک مرکزی و تورم را به دنبال خواهد داشت. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد
  • چراغ سبز لندن به تداوم همکاری‌های تسلیحاتی با اسرائیل
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است