Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دیاکو حسینی رئیس مرکز مطالعات جهانی شدن مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری درباره ابعاد مختلف پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF اظهار کرد: تصمیم در این مورد برای ما هم ابعاد مثبت و هم منفی دارد.

اخبار سیاسی- او افزود: کسی نمی‌تواند ادعا کند که پیوستن ایران بهFATF و تصویب آن در مجمع تشخیص مصلت نظام هیچ مشکلی برای ما ایجاد نخواهد کرد و در مقابل نمی‌توان اینگونه استدلال کرد که نپیوستن به FATF برای ما خوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی تصریح کرد: امروز در شرایطی هستیم که باید از میان بد و بدتر یکی را انتخاب کنیم، بنابراین برای تشخیص این موضوع باید آینده کشور را مد نظر قرار دهیم، مصلحت را بسنجیم و باید بررسی کنیم که با تصویب لوایح مرتبط با FATF، وضعیت ایران در بلند مدت و در جامع بین‌المللی بهتر یا بدتر خواهد شد.

رئیس مرکز مطالعات جهانی شدن مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: برخی معتقدند که عضویت در FATF با وجود همه هزینه‌ها و دشواری‌هایی می‌تواند به همراه داشته باشد، به نفع ایران است، زیرا با این اقدام می‌تواند تبلیغات ضد ایرانی را از بین ببرد، اما اولین قدم برای شکستن تحریمها این است که چنین تصویر سازی‌هایی را بر هم بزنیم و نشان دهیم ایران یک عضو عادی جامعه بین‌المللی و راغب به همکاری بوده و می‌خواهد جزئی از تبادلات جهانی باشد که آمریکا ما را از آن محروم کرده است.

او در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که ایران پس از تصویب این لوایح از لیست کشور‌های غیر همکار خارج شود، اظهار کرد: این یک روند طولانی مدت است، ما نباید این تصور را داشته باشیم که به محض تصویب این لوایح، تمام مشکلاتمان در رابطه با تبادلات بین المللی حل شود. این یک گام در یک روند طولانی مدت است که ما باید آن را ادامه دهیم.

حسینی تاکید کرد: البته اگر ایران وارد لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی شود، امکان تبادل مالی با متحدان خود را از جمله چین و روسیه را از دست می‌دهد، در این صورت، آثار این اتفاق بسیار بد‌تر از این است که بعد از تصویب این لوایح، دور زدن تحریم‌ها برای دشوار شود، قبول دارم که این انتخاب، یک تصمیم بد است، اما نپیوستن به FATF انتخابی بدتر است.

حسینی ادامه داد:  بهتر است که ما این ریسک را بپذیریم و تلاش کنیم مهارت‌های خود را برای زندگی و تبادلات مالی یا پیگری منافع ملی، از طریق دور زدن تحریم‌ها و یا سایر موضوعات افزایش دهیم و خود را برای پیگری این منافع در شرایط پیچیده‌تر عادت دهیم.

او در واکنش به اظهارات سال گذشته رئیس گروه ویژه اقدام مالی در کنگره آمریکا که گفته بود با وادار کردن ایران به پیروی از FATF مانع از دور زدن تحریم توسط آن‌ها می‌شویم، گفت: چه تضمینی وجود دارد که به این ادعا و شعار عمل شود؟ نکته این جاست که اگر ما این اقدام را انجام ندهیم، نیاز نیست آمریکا دست به کار شود و از دور زدن تحریم‌ها جلوگیری کند، چون در این صورت دیگر کسی با ما مبادله نخواهد کرد.

رئیس مرکز مطالعات جهانی شدن مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: آمریکا روسیه را هم تحریم کرده، اما در حال حاضر روسیه مشغول بررسی راه‌هایی است که اثر این تحریم‌ها را کم کند. این بازی جدیدی که در حوزه مالی جهانی شکل گرفته، برای همه‌ کشور‌ها صادق است، در واقع روسیه و چین هم تحریم هستند و درحالی که عضوی از FATF اند، اما به دنبال راه‌هایی برای دور زدن این تحریم‌ها هستند.

حسینی در واکنش به اظهارات برخی کارشناسان مبنی بر اینکه چرا ما باید از سازمانی پیروی کنیم که به شعارش پایبند نیست، گفت :بگذارید یک بار دیگر منشور سازمان ملل را بخوانیم. امروز کشور‌های مختلف چه قدر به منشور سازمان ملل متحد پایبند هستند؟ برخی کشور‌ها با تجاوز و دخالت در سایر کشور‌ها عملا به این منشور پایبند نیستند. آیا این ایجاب می‌کند که ما باید از سازمان ملل خارج شویم؟ این قاعده برای FATF و ساز و کار‌های مالی بین المللی صادق است. این بخشی از نرم‌های جهانی است. این نرم‌ها     اغلب مواقع اجرا نمی‌شوند، اما کشوری که از سازمان ملل بیرون می‌آید و یا نمی‌خواهد به آن بپیوندد، چنان تحت فشار و انزوا قرار می‌گیرد که نمی‌تواند اداره امور طبیعی خود را انجام دهد در نتیجه کشور‌ها ترجیح می‌دهند در این ساز و کار‌ها باشند، ولی در عین حال ممکن است به این نرم‌ها پایبند نباشند.

او ادامه داد: برخی کشور‌ها مثل چین ممکن است با سازمان ملل یا قوانین بانک جهانی و صندوق بین المللی پول موافق نباشند، اما با عضویت در این سازمان‌ها به دنبال تبدیل خود به یک قدرت جهانی هستند، لذا ما هم برای رسیدن به این مرحله باید این قواعد را بپذیریم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلت نظام تبلیغات ضد ایرانی تحریمها مشکلات مالی مجمع تشخیص مصلت نظام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۰۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • جام جهانی از تمام داوران فوتبال ایران گرفته شد | اعتراف مهم افشاریان؛ بله ما نتوانستیم
  • حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • فلسطین به مسأله اول جهان تبدیل شده است
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • تحریم عاملی برای خودکفایی و پیش برندگی در کشور شده است
  • تصمیم ترکیه برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا