Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی یک تبصره در لایحه بودجه سال ۹۹، کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۹، رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی را به اتاق بازرگانی ایران واگذار کرد که واکنش‌های زیادی را در پی داشته است

گروه بازرگانی بازارنیوز: چندی پیش اتاق بازرگانی ایران، تصمیم به راه اندازی مرکزی برای رتبه بندی بازرگانان و شرکت های اقتصادی گرفت اما خیلی زود و با شکایت سازمان بورس، این مرکز با حکم شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، منحل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان بورس، در 29 آبان ماه سال جاری، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که هرگونه فعالیت رتبه بندی توسط اشخاص، بدون اخذ مجوز از این سازمان ممنوع است.

 این اطلاعیه‌ در حالی منتشر شد که پیش از این سازمان بازرسی کل کشور در 13 مهر ماه، در نامه‌ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی، فعالیت مرکز رتبه‌بندی اتاق ایران را که منجر به تاسیس ۱۶ شرکت و موسسه رتبه‌بندی شده بود را غیرقانونی و ذیل عنوان تسهیل مال از طریق فریب مردم به اختیارات واهی و امیدواری به امور غیرواقع، تعریف کرد و تداوم فعالیت‌های آن را غیرقانونی اعلام کرد.

اتاق بازرگانی بی‌میل به انحلال مرکز

با وجود این که اتاق بازرگانی، خود  تصمیم به انحلال این مرکز گرفت اما چندان موافق این تصمیم نبود و عملکرد این مرکز را غیر قانونی نمی دانست.

امین‌الله فرهادی،  رئیس مرکز ملی رتبه‌بندی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در گفت‌وگویی، درباره دلایل این تصمیم انحلال توسط رییس اتاق بازرگانی، گفته بود: آنچه که در اتاق بازرگانی ایران اجرایی شده کاملا منطبق با قوانین است و مرکز رتبه‌بندی هر اقدامی انجام داده، بر اساس اختیارات و مسئولیت‌های قانونی خود بوده است.

همچنین در نامه شافعی به درویشیان، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، آمده است: اتاق بازرگانی استنباط متفاوتی از قوانین موجود در حوزه رتبه بندی دارد اما به دلیل احترام به مراجع نظارتی فعالیت این مرکز متوقف می‌شود.

 

قانونی در بودجه که قانون شکنی می‌کند

اما ماجرای مرکز رتبه بندی اتاق بازرگانی به همین جا ختم نمی شود. خبری منتشر شد که کمیسیون تلفیق بودجه سال 1399، رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی را به اتاق بازرگانی ایران واگذار کرد.

در بند الحاقی تبصره ۱۹ گزارش نهایی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور آمده است، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی ایران موظف است به منظور تحقق اهداف مندرج در جزء (۴)‌ بند (الف) ماده (۴) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالاهای ایرانی مصوب ۱۳۹۸٫۲٫۱۵ و آئین‌نامه اجرایی ماده (۱۰) قانون مقررات صادرات و واردات، گزارش رتبه‌بندی تولیدکنندگان کالا و عرضه‌کنندگان و پیمانکاران طراحی ـ ساخت و رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی را که اساساً یا از طریق مؤسسات مورد تأیید خود انجام می‌دهد، بر اساس ضوابط مورد عمل خود هر ۶ ماه یکبار به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی اعلام نماید.

این در حالی است که دی ماه سال 97 بر اساس مصوبه هیئت وزیران بررسی درخواست‌های ثبت سفارش براساس سقف واردات مبتنی بر رتبه‌بندی سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام پذیرفت که تاکنون نیز ادامه داشته است.

 

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از تصمیم کمیسیون تلفیق خبر ندارد

علی رهبری، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز، از تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: قانون مبارزه با قاچاق، سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری را در حوزه کارت بازرگانی به  وزارت صمت سپرده که در حال حاضر این سامانه اجرا شده و حدود 3 هزار بازرگان رتبه بندی شدند و بر اساس رتبه ها ، میزان ارز تخصیصی به آنها در حال انجام است.

وی افزود: به خوبی دریافتید که خبرهایی که سالهای گذشته درباره  افرادی که اساسا بازرگان نبودند ولی ارز می گرفتند و چیزی وارد نمی کردند، بسیار کاهش پیدا کرده است؛ زیرا مکانیسم کنترلی رتبه بندی روی کارت های بازرگانی از اواخر سال گذشته اعمال شده و این چرخه  در حال رسیدن به سلامت است.

رهبری افزود: طی صحبت هایی که با آقای شافعی داشتیم و آقای مدرس خیابانی هم نامه ای به وی ارسال و موارد را ابلاغ کردند، هماهنگی هایی بین وزارت صمت و اتاق بازرگانی شکل گرفته ولی آنچه که در مسیر قانون گذاری قرار گرفته را پیگیری خواهم کرد.

 

همه چیز به رای نمایندگان بستگی دارد

آنچه مهم است، این قانونی که قانون دیگر را نقض می کند، فعلا در کمیسیون تلفیق بررسی و تصویب شده و هنوز به صحن علنی مجلس برای رای گیری نیامده است. باید دید نمایندگان چه رایی برای این بی قانونی خواهند داد و آیا مرکز رتبه بندی را به اتاق بازرگانی واگذار می کنند تا دوباره شاهد اتفاقات تلخی مانند موسسات مالی غیر مجاز باشیم یا تصمیم درستی گرفته و این مصوبه کمیسیون را رد می کنند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000HCe برچسب ها: اتاق بازرگانی ، بورس ، کمیسیون تلفیق بودجه ، بودجه ، مجلس

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بورس کمیسیون تلفیق بودجه بودجه مجلس اتاق بازرگانی ایران کمیسیون تلفیق بودجه کارت های بازرگانی مرکز رتبه بندی بودجه سال بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۶۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست

به گزارش قدس آنلاین، «رمضان بهرامی» درباره برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران افزود: در دولت سیزدهم شاهد فصل جدیدی از ارتباطات و تعاملات سیاسی و اقتصادی بین ایران و ترکمنستان هستیم و در ماه‌های آینده به طور قطع این شرایط بهبود بیشتری خواهد یافت.

وی اضافه‌کرد: امسال برای نخستین بار پس از مدت‌ها «مرگن گوردوف» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ترکمنستان که در کابینه این کشور جایگاه وزیر را دارد به همراه یک هیات بلندپایه تجاری به ایران آمد و از ششمین نمایشگاه اکسپو بازدید کرد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با اشاره به اینکه تبادلات تجاری بین دو کشور بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار است، تصریح کرد: بخش عمده محصولات صادراتی ایران به ترکمنستان انواع میوه‌جات است که این کشور می‌تواند مصرف‌کننده سایر محصولات کشاورزی از ایران نیز باشد.

وی اظهار داشت: با توجه به بازدید از نمایشگاه اکسپوی تهران مقرر شد که ترکمنستان بتواند علاوه بر میوه، محصولات فلزی، آهن، مصالح و لوازم ساختمانی، مواد لبنی، مواد غذایی، پلاستیک و کالاهایی در بحث پیمانکاری و مواد معدنی از ایران تامین کند.

بهرامی اضافه کرد: سفرهای وزرا و روسای جمهوری به کشورهای یکدیگر، نشان‌دهنده روابط خوب بین کشورهاست و فصل جدیدی در روابط تجاری بین بازرگانان و تجار ایجاد کرده است.

وی بیان داشت: در گذشته گوشت مرغ و سایر محصولات دیگر به ترکمنستان صادر می‌شد، اما تعلل در صادرات یا تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه و توقف ناگهانی صادرات، باعث شد ما این موقعیت‌ها را از دست بدهیم و کشورهای دیگر جایگزین ما در بازار این کشور همسایه شوند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان بیان داشت: در طول چهار تا پنج سال گذشته تجارت بین ایران و ترکمنستان سالیانه بین ۱۳۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار بوده است که این امر نشان دهنده ناپایداری این بازار تجاری است.

وی با بیان اینکه اکسپو ویترینی برای ادامه فعالیت‌های تجاری است، افزود: به نظر می‌رسد برای عملیاتی شدن اکسپو باید وزرای کشورها وارد عمل شوند تا با حمایت‌های دولتی خود از تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه برای تبادلات تجاری خودداری کنند.

بهرامی، تعلل و توقف در صادرات محصولات کشاورزی را برای تجار و بازرگانان ایرانی مخرب دانست و اظهار داشت:

تعرفه‌گذاری برای محصولات کشاورزی مناسب است، اما این تعرفه‌گذاری و برخی بخشنامه‌ها نباید ضربه‌ای به صادرات کشور بزند.

بخشنامه‌های خلق‌الساعه مانع تاثیرگذاری تلاش‌های دولت در توسعه روابط تجاری

وی بر این باور است که با اتمام اکسپو، تازه کار تجار و بازرگانان کشور ما شروع می‌شود؛ بنابراین از مسوولان می‌خواهیم با ممانعت از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه اقدامات دولت را برای حفظ روابط تجاری با دیگر کشورها به هدر ندهند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان گفت: در سفر مرگن گوردوف رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ترکمنستان به ایران و بازدید از ششمین نمایشگاه اکسپو ۱۴۰۳ قرار شد برخی مشکلات تجار و بازرگانان دو کشور در زمینه ویزا، ترانزیت کالا برطرف شود.

وی اضافه کرد: همچنین قرار شد مشکلات حوزه بازرگانی دو کشور در اتاق‌های مشترک و اتاق بازرگانی ایران حل و فصل شود.

بهرامی معتقد است: برای اکسپو یک نسخه وجود دارد که دولت در کنار تجار و بازرگانان باشد و با پیگیری دیدارهای اخیر و ایجاد تفاهمنامه‌هایی بین دو کشور خروجی این نمایشگاه، منتج به قراردادهای مناسب تجاری دو کشور شود.

فرصتی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی به ترکمنستان

وی درباره برگزاری نمایشگاه تخصصی «ایران‌اگروفود» در ترکمنستان گفت: این نمایشگاه بزرگ شهریورماه در عشق‌آباد (پایتخت ترکمنستان) برگزار می‌شود که می‌تواند به توسعه روابط تجاری بین دو کشور کمک کند.

به گفته این مسوول، ترکمنستانی‌ها برای اعلام حمایت و پشتیبانی نمایشگاه تخصصی ایران اگروفود ترکمنستان به تهران آمدند و برگزاری این نمایشگاه نشان دهنده عزم دو کشور و جذب و خواسته مخاطب ترکمنستانی است.

وی اضافه کرد: حضور تجار و بازرگانان ایرانی در ترکمنستان و همچنین دستگاه‌های مختلف و اتاق‌های مشترک می‌تواند بازارهای جدیدی را برای کالاهای ایرانی فراهم کند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان گفت: جلسات B To B اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با حضور ۱۵۰ تاجر ترکمنستانی و جمعی از بازرگانان ایرانی از سراسر کشور در ۹ اردیبهشت در ساختمان جدید اتاق بازرگانی ایران برگزار شد که به نظر می‌رسد تا پایان سال ۱۴۰۳ یک تعامل تجاری خوب و یک جهش بسیار زیادی در زمینه مراودات تجاری بین دو کشور ایجاد شود.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران - اکسپو ۲۰۲۰۴، رویدادی برجسته و تاثیرگذار به عنوان یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های بین‌المللی در ایران، بستری منحصربه‌فرد برای تبادل فرهنگی تجاری و فناوری میان ایران و جهان است و این نمایشگاه به صورت سالیانه برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • عکس | چهره متفاوت بهنوش بختیاری و امین حیایی در اتاق گریم
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی